18 decembrie 2011

Despre superstitie, ghicitorie, zodiace, vrajitorie, magie neagra, descantare


Avind in vedere intensa propagare a ocultismului, am gasit de cuviinta sa trag un semnal de alarma si sa incerc sa arat cui slujesc acei ce practica, sau accepta astfel de practici.
Daca oamenii ar sti ce se ascunde in dosul superstitiei si vrajitoriei, s-ar indeparta de acestea cu oroare! Insa cit de multa ignoranta exista cu privire la acest domeniu periculos si cit de condamnabila este usurinta cu care este acceptata activitatea puterilor demonice care, sub pretextul acordarii de ajutoare, arunca in vesnica pierzare multe vieti omenesti, familii intregi si pe urmasii lor!

Ceea ce este mai grav este ca si oameni eruditi slujesc superstitiei? Tinar sau virsnic, sanatos sau bolnav, cine are impresia ca fara Dumnezeu poate sa o scoata la capat in viata, se insala amarnic.Dorinta fireasca dupa fericire si prosperitate il fac pe om sa aleaga constient sau inconstient astfel de fapte. Atractia fata de glume, dorinta de a umple timpul cu distractii,preseaza pe om sa coopereze cu ispita, fara a gindi la urmari.

Frica fata de nenorocire si pierdere, groaza fata de boala si moarte, chinuiesc pe fiecare om, care nu isi pune increderea in Dumnezeul cel viu, si il obliga sa se puna in garda cu tot felul de mijloace."DACA MACAR AR AJUTA!" Curiozitatea plina de incumetare il ispiteste pe om sa cerceteze viitorul, sa gaseasca tilcul sortii,sau sa rezolve enigmele vietii cu ajutorul intelepciunii omenesti si al puterilor oculte, fara a se consulta cu Vointa si Cuvintul lui Dumnezeu.

Superstitia este o credinta care s-a indepartat de Dumnezeu, o conceptie care isi imagineaza ca poate reusii in viata fara ajutorul Lui Dumnezeu. Unii se duc la ghicitoare, pentru ca sa afle adevarul pentru ca sa se convinga daca barbatul sau nevasta sunt fideli, sau unii consulta pe vazatori, pentru identificarea locului unde ar putea traii cel disparut, sau unde s-ar afla obiecte pierdute.

Altii doresc sa li se ghiceasca in carti pentru a afla despre afaceri rentabile sau de unde ar putea veni o nenorocire. Consulta Horoscopul, pentru a anticipa soarta, altii se lasa descintati pentru a scapa de boli; multi sunt activi in miscarea mesei intr-un cerc intim, intrebind spiritele celor morti cu privire la lucrurile tainuite s-au ascunse.Sunt unii minati de o pofta tainica spre actele interzise ale ghicirii si vrajitoriei dar spre nefericirea lor, cad curind in apatie si ajung la disperare si sinucidere.

Ei nu stiu ca astfel de practici ii imping pe un drum periculos care le poate distruge viata. Au ca urmare grele traumatisme, maladii sau dezechilibru mintal, nenorociri, certuri, minie oarba,accese de isterie, razbunare si obsesia de a fi mereu urmarit. Mizeria si lipsa de speranta sint urmari firesti, precum si o curioasa si inspaimiontatoare incapacitate de a crede in Cuvintul Lui DUMNEZEU.

Superstitia , cu toate urmarile e este un produs al diavolului care isi bate joc de oamenii ignoranti.
Prin ispitirea si caderea omului in pacat, satana a cucerit o putere aducatoare de nevoi asupra acestuia. "Cine pacatuieste este de la diavolul" Din aceasta cauza, Fiul Lui DUMNEZEU il numeste " domn al acestei lumi" Ingrozitor si cutremurator!Din dorinta de razbunare impotriva Atotputernicului, el este interesat sa atraga pe toti oamenii la pieire, facindu-si-i sclavi. In urmarirea scopului el se foloseste de oricare mijloc ca sa abata pe oameni de la credinta salvatoare in MINTUITOR, DIAVOLUL PREZINTA SUPERSTITIA in mod placut acelora orbiti de el.

Prin superstitie diavolul infasoara victimile in necunostinta, adoarme sufletele spre pieirea si nimicirea lor.Din lista celor mai frecvente , iata citeva prezentate in mod sumar.

TREBUIE TINUT SEAMA CA DUMNEZEU CONDAMNA PE ACEI CARE ACCEPTA SAU EXERCITA ASTFEL DE LUCRURI. Ele fiind considerate pacate atroce vrednice de judecata lui Dumnezeu

*Tilcuirea semnelor.
Credinta in semne aducatoare de noroc sau nenoroc:bibelouri, amulete, potcoave, cruciulite,foi de trifoi cu 4 foi, mamarute,hornari, darea miinilor in cruce, tiuitul urechilor, pisica neagra, intilnirea cu un cocosat dimineata.

*Increderea in numere: 
Anumite cifre sunt considerate ca aducatoare de noroc sau ne noroc. Unii se sperie de cifra 13, de stranutul de 3 ori, sau tot ce se dubleaza sau tripleaza.


*Alegerea zilelor:
Anumite zile sunt luate in mod special in considerare. Orele de activitate.Unii tin cont de ele in planificarea calatoriilor, casatoriilor, semanatului sau spalatului, taiatului parului sau al unghiilor.


*Ticluirea strigatului pasarilor:
Unii isi numara anii pe care ii mai au de trait dupa cum striga cucuveaua, dupa cum tipa cotofana, croncane corbul sau cinta cucul.


*Ticluirea semnelor ceresti.
Se ia in considerare zodia cu nume de animal, al lunii in care s-au nascut oamenii.Se foloseste un calendar astrologic pentru semanat si plantat. Anumite lucrari se fac numai in perioada cu luna plina,l sau in timpul cresterii sau descresterii lunii.De ex:Luatul medicamentelor.


*Prevestirea 
Se cauta redescoperirea trecutului si prezicerea viitorului, cu ajutorul cartilor de joc, al tigancilor, vazatorilor, ghicit in cafea, liniile din palme sau prevestirea cu ajutorul horoscoapelor, bilelor de ghicit, topitul plumbului, aruncarea monedei, ticluirea viselor.

* Astrologia: 
ticluirea semnelor ceresti este unul din cele mai extinse mijloace de amagire a satanei pentru prezicerea viitorului si asortii fiecarui om in parte, cvhiar si a unor popoare intregi.


*Conjurarea sau prelucrarea cu formule:
Pentru a chema norocul sau respingerea nenorocului, se tine pumnul si se fac anumite urari , se poarta solzi de peste in portofel si castane in buzunar. Se pune piine si sare dupa soba, se spune ca sa nu se deoache, ptiu, ptiu, ptiu.


*Vrajitoria: 
In timp ce magia alba lucreaza de obicei sub un pretext "natural" sau "Credincios" folosind cele mai inalte nume, luind in desert si abuzind de Sfinta Treime sau semnul crucii chiar si de Sfinta Scriptura, exista si asa zisa magie neagra care coopereaza cu diavolul, constient, pentru ca in ambitie silacomie sa cucereasca supranaturale sau sa faca minuni inselatoare.


*Magia neagra.
Se foloseste de a sasea si a saptea carte a lui Moise (care nu are nici o tangenta cu Moise, acesta fiind ales cu viclenie diabolica, o periculoasa carte de magie indiana veche, sau se solicita carti cum ar fii: Cele 7 zavoare ceresti; Epistolele cerului; Puterile magice in firea noastra; Cele 5 carti ale lui Ioan de Lober.ETC.


*Pendulul:
Sub forma unui ceas de argint legat cu un lant; sau alte obiecte prinse de un snur, se foloseste pentru a descoperii imbolnaviriile si leacurile. Se mai folosesate pendularea peste fotografii, harti sau haine pt. a gasi informatii despre cei disparuti sau despre obiecte pierdute.Pendularea e folosita si la determinarea fecunditatii animalelor.


*Nuiaua magica. 
Onuia de alun sau salcie, avind aspectul unui baston de otel, se foloseste la descoperirea unor isvoare in loc inchis sau in cfase. Tot cu ea se cauta pietre de granit, metale, carbuni, titei. Nuiaua este instrument de magie ca si pendulul.


Descintarea.
In cazul unor imbolnaviri, cei i ncauza sunt binecuvintati de catre o femeie"inteleapta" sau un vraci, cu formule vrajite.Unii se descinta singuri, dar si pe altii in numele Sfintei Treimi cu citate biblice.


*Binecuvintarea magica.
Pronuntarea unor rugaciuni standardizate pentru stingerea focului, oprirea scurgerii de singe, vindecarea negilor. Actiuni miraculoase la miezul noptii in cimitir, la un drum de rascruce abuzind de numele Lui Dumnezeu.


*Metode magice de vindecare.
Vindecarea la distanta prin telefon, magnetopatie, sau vindecarea cu ajutorul si sub influienta unui magnetizm strain, vindecarea prin hipnoza, simpatie.

*Spiritismul. 
Termen latin inseamna stiinta despre spirite si pretinde ca se afla in legatura cu duhurile celor morti .Camuflat abil sub forma de "spiritism crestin" cu cintari sacre si rugaciuni, spiritizmul este extrm de periculos.Bataile in masa si miscarile ei sunt modalitati de comunicare a spiritelor"telegrafia prin lovituri" dupa alfabetul spiritist.

Cine in nevoia sa nu cauta ajutorul si nadapostul la Dumnezeu si la Cuvintul Sau, ci merge in locurile aratate mai sus, acela intra intr-un raport de intimitate cu diavolul. Fie ca o stie sau nu, legatura cu diavolul este STABILITA.Oamenii nu au cum sti ca satana cere o dobinda scumpa pentru ajutorul sau.
URMARILE unor astfel de pacate: Neliniste distrugatoare,stari de panica, apatie, ginduri groaznice, depresie cronica pina la limita sinuciderii, spasme oribile, senzualitate exagerata pina la factura libidoului maladiv, furie ce degenereaza in isterie, halucinatiivizuale si auditive, blesteme groaznice si blasfemii la adresa Lui Dumnezeu, repulsie fata de Biblie si rugaciune.Neputinta de a crede, isterie religioasa posedare de demoni si in cele din urma un sfirsit groaznic. Oarmata intreaga de oameni sufera de pe urma acestor superstitii si toate medicamentele nu pot avea efect vindecator.De fapt ele nu sunt maladii organice ci urmari ale pacatelor magiei in firea oamenilor demonizati.

Cu o suprema seriozitate Dumnezeu avertizeaza:
"Sa nu mincati nimic cu singe. Sa nu ghiciti dupa vircolaci, nici dupa nori. Sa nu va duceti la cei ce chiama duhurile mortilor, nici la vrajitori sa nu-i intrebati, ca sa va spurcati cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. Daca cineva se duce la cei ce chiama mortii si la ghicitori ca sa curveasca cu ei, Imi voi intoarce fata impotriva omului aceluia, si-l voi nimicii din mijlocul poporului lui" Leviticul 19:26;31; 20;6
"Sa nu fie la tine nimeni care sa treaca pe fiul sau pe fica lui prin foc, nimeni sa nu aiba mestesugul ghicitului, de cititor in stele, de vestitor al viitorului, de vrajitor, de descintator, nimeni care sa intrebe pe morti. Caci oricine face aceste lucruri este o uriciune inaintea Domnului; Deuteronom18:10-12;
Tocmai ai cunoscut primejdia ingrozitoare in care se afla toti cei ce sunt preocupati sau intretin o legatura cu astfel de lucruri. Cuvintul Lui Dumnezeu nu te lasa in intuneric ci vine cu explicatii:
"Si faptele firii pamintesti sint cunoscute si sunt acestea: preacurvia; curvia; necuratia; desfrinarea; inchinarea la idoli; vrajitoria, certurile, zavistiile, miniile, neintelegerile, desbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun dinainte cum v-am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia Lui Dumnezeu " Galateni 5:19-21
"Dar cit despre fricosi, necredinciosi,scirbosi,ucigasi,curvari,vrajitori,inchinatori la idoli, si toti mincinosii, partea lor este iazul cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua" Apocalipsa 21:8.
Am scris toate acestea, pentru a va face cunoscut care este parerea Lui Dumnezeu fata de toate practicile oculte. Daca vrei sa ti se ierte pacatul, exista o singura cale. Recunoaste-ti vina acceptind astfel de practici, marturiseste-te in rugaciune Lui Dumnezeu, paraseste pentru totdeauna astfel de practici, si urmeaza-l pe Isus.

(fragmente din cartea Neștiința Periculoasă despre superstiție și Ghicitorie - Alarmă pentru oameni gânditori - autor Paul F. Kiene)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu